Tilan esittely

Halmelan torppa kuului aikoinaan Lopella Hernemäen kartanoon. Myöhemmin torppien itsenäistyessä tiloiksi Halmelan tilalla on vietetty maalaiselämään maailman muuttuessa. Lehmät ovat lähteneet tilalta 1960- luvulla, mutta niiden kantakirjat ja tuotantomuistiinpanot ovat edelleen tallella. Siat lähtivät 1970- luvulla, minkä jälkeen tilalla viljeltiin juureksia kuten perunaa ja porkkanaa sekä viljoja. 2002 maanviljelys päätettiin siirtää luomuun, jolloin kasvivalikoimakin monipuolistui. Pinta-ala on myös kasvanut tasaisesti tilan historian aikana.

Vuonna 2018 tehtiin päätös uuden kuttulan rakentamisesta ja niinpä eläimet saapuivat jälleen rikastuttamaan Halmelan tilan elämään. Vuoden 2019 huhtikuussa tilalta lähetettiin ensimmäisen kerran vuohenmaitoa meijerille. Uuden tuotatantosuunnan aika on siis alkanut.

Olemme viljelleet Halmelan tilaa vuodesta 2015. Eero on koulutukseltaan maaseutuyrittäjä ja Jonna on opiskellut Agrologiksi (AMK) sekä seminologiksi. Jokaisella taidolla on paikkansa tässä ammatissa :)

Tilanväki

Eero ja Jonna Ukkola